Mullsjö

MULLSJÖ

John Bauer fann, i våra trollska skogar, insperation till sina teckningar. I början av 1900-talet kom lungsjuka patienter på rekommendation av sina läkare till Mullsjö för att andas våra friska luft och några årtionden senare lades vaggan till ett flertal familjeföretag som idag växt till stora internationella företag.

 

Utbudet av upplevelser i Mullsjö är mycket varierande. Vi har unika museer om folktro och sägner, om trägubbar, historiska tingsplatser, vandringsleder för långa och korta turer, vackra kyrkor, Ryfors Bruk med sin fantasktiska historia och dess smedja som ännu är i drift samt möjligheter att njuta av vår natur från hästryggen, cykeln eller kanoten.

DAGSTUR I BYGDEN

Dagsturen läggs upp efter ert val av aktiviteter och besöksmål. En kunnig guide håller i det praktiska vid ert besök, lotsar er rätt på småvägarna och berättar givetvis allt som är värt att veta om det ni passerar, om era besöksmål.

Rundturen tar ca 3 timmar, därutöver tillkommer tid för önskade besöksmål samt kaffe och/eller lunch.

Kontakta oss för pris.

RYFORS

Området andas industrihistoria, företagsamhet, idéer, drömmar, pompa och ståt i Engelsk stil. Under vår vandring blickar vi tillbaka till brukets glanstid, familjen Sagers betydelse för områdets utveckling och vilken roll detta spelar för bygden idag.

Vandringens längd anpassas efter önskemål, liksom innehållet i fikakorgen som serveras.

Copyright @ Resomer.se

All Rights Reserved